Over ons
Take a look at the place, the people and the food…
Mag het weleens wat anders zijn dan pizza, steak met friet of hamburgers? Op het Antwerpse Eilandje kan je sinds kort smullen van al het lekkers dat de Libanese keuken te bieden heeft. De Libanees-Antwerpse chef Fares Saliba brengt met zijn nieuwste restaurant Little Beirut een indrukwekkende hommage aan de eetcultuur van zijn land. Smullen!
Het Antwerpse Eilandje is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig om hét foodwalhalla van de Koekenstad te worden. Naast Balls & Glory van Wim Ballieu, Ellis Gourmet Burger en Otomat kan je nu ook een iets internationaler getinte keuken proberen. Little Beirut is het tweede restaurant van Fares Saliba. De chef baat al sinds 2004 het succesvolle Libanese restaurant Al Wali uit in de Diamantwijk, vooral gesmaakt door lokale lekkerbekken en diamanthandelaars van over de hele wereld. Het eten is er niet alleen belachelijk lekker, maar ook enorm prijsvriendelijk.
Dat is bij Little Beirut niet anders, al is het aanbod er wel iets ruimer. ‘Al Wali is voornamelijk afgestemd op de bezoekers die in en om het Empire Center werken en is daarom ’s avonds gesloten’, vertelt Saliba. ‘Met Little Beirut breng ik een bredere keuze aan Libanese specialiteiten. Het is een restaurant waar men zowel kort als lang kan tafelen. Het geeft de hedendaagse consument niet alleen de keuze hoe lang die geniet, maar dankzij de doorlopende uren ook de keuze wanneer die eet.’ Zo smul je er bijvoorbeeld van de bekende mezze, maar kan je je ook wagen aan minder bekende gerechten. Ook voor vegetariërs biedt de Libanese keuken bijzonder veel opties, denk maar aan hummus, moutabbal en fattouch. Wij kunnen niet wachten om te proeven!
Years of experience
Team Members
Customers served
Dishes
Wines